Training faalangstreductie

In het huidige onderwijs wordt er van je verwacht dat je met regelmaat na het afsluiten van bijvoorbeeld een project een presentatie kunt geven over de vakinhoud of over hoe je een opdracht hebt aangepakt (proces). Ook al heb je dit goed voorbereid dan komt het voor dat door faalangst je de hoofdlijnen of zelfs de inhoud kwijt raakt.  Ook op het moment dat je een toets of examen moet afleggen kan dit gebeuren.

Faalangst komt in deze onderwijssituaties met regelmaat voor. Door negatieve opmerkingen en kritiek zoals het steeds gewezen worden op dat je het niet weet of kunt wordt je onzeker, ervaar je druk en angst en durf je niet te zeggen wat je ziet, denkt en voelt! Er bestaat een fysieke relatie tussen faalangst en mentaal-fysieke eigenschappen zoals het hebben van een minder goede ademhaling, trillende handen, koude voeten,  etc.

In deze gerichte en inspirerende training gaan we eerst kijken of er inderdaad sprake is van faalangst is of van een ander probleem. Het zal een bijdrage leveren om in de bovenstaande beschreven situaties beter overeind te blijven! Je zult merken dat er aanzienlijk meer mogelijkheden in jezelf zijn te ontdekken om gerichter en meer ontspannen een presentatie of toelichting te geven, meer uitstraling te tonen of een toets/examen af te leggen!

Neem contact op voor vrijblijvende informatie!